Департамент екології та охорони природних ресурсів

 

м. Суми, пл. Незалежності, 2, 40030
Приймальня (0542) 62-97-99; 
Управління екологічної безпеки та дозвільної системи (факс) (0542) 63-28-39;
Управління природних ресурсів та заповідної справи (факс) (0542) 63-28-29

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00;
обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

ВОЛЬЄРНЕ ГОСПОДАРСТВО ПО РОЗВЕДЕННЮ ФАЗАНА ЗВИЧАЙНОГО

На виконання Програми охорони навколишнього природного середовища Сумської області на 2016-2018 роки у ДП «Мисливське господарство «Суми» організовано вольєрне господарство для вирощування та утримання фазана звичайного.

З метою подальшого розселення у природному середовищі, збільшення біорізноманіття за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища організоване вольєрне господарство з розширення видового складу мисливської пернатої дичини – фазана звичайного.

Фазан звичайний (Phasianus colchicus) — птах підродини Фазанових  ряду куроподібних.  Фазан звичайний є цінним мисливсько-промисловим птахом. Фазан звичайний - це південний птах. Мешкає у  Передній  та Центральній Азії до Китаю, Корейського півострова та Японських островів. На північ розповсюджений до дельти ріки Волга, мешкає в  Грузії,  Азербайджані, Вірменії, на північному Кавказі. Фазани звичайні водяться у Середній Азії, Казахстані. Ще на початку XX ст. фазан був дуже широко розповсюджений на цих територіях. так, у 30-х роках у Середній Азії на 1 км² було 150 птахів. В одному лише  Таджикистані  водилося  близько 1,5 млн. фазанів звичайних. Проте внаслідок діяльності людини —браконьєрства, випалювання трави та очерету — чисельність фазану суттєво зменшилася.

Фазана успішно розводять також у Європі та Північній Америці. Для цього існують відповідні програми з акліматизації цього птаха.

На території України поширений у південних та південно-східних районах, а також на Закарпатській рівнині і у Волинський області.

Фазан звичайний живе здебільшого біля води та в чагарниках, полюбляє заплавні ліси. Харчується здебільшого рослинною їжею, а також комахами, молодими мишами, ящірками, змійками. Більшу частину свого життя проводить на землі. Головні вороги: лисиці, сови, яструби, вовки.

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.