Департамент захисту довкілля та природних ресурсів  Сумської обласної державної адміністрації

м. Суми, майдан Незалежності, 2, 40000 

Приймальня: (0542) 70-09-55;

Управління дозвільної системи та регулювання природоохоронної діяльності: (0542) 70-09-56;

Управління природних ресурсів та заповідної справи: (0542) 70-09-51.

Номер «гарячої лінії»:

+380996467859 

E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

 Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.30 до 17.30; 

п’ятниця – з 8.30 до 16.15;
обідня перерва – з 12.15 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

 

22 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ (ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ВОДНИХ РЕСУРСІВ) (WORLD WATER DAY)

День водних ресурсів започатковано на Конференції з навколишнього середовища і розвитку (ЮНСЕД), що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.

Генеральна Асамблея ООН (резолюція 47/193 від 22 грудня 1992 року) ухвалила офіційне рішення про щорічне відзначення 22 березня як Всесвітнього дня водних ресурсів, щоб нагадати всім жителям планети про значення і важливість води для існування життя на Землі. З 1993 року офіційно на всій планеті стали відзначати Всесвітній день водних ресурсів.

Основні цілі проведення Всесвітнього дня водних ресурсів:

– сприяти вжиттю відповідних заходів для розв’язання проблеми забезпечення населення питною водою;

– інформувати суспільство про важливість охорони і збереження ресурсів прісної води і водних ресурсів в цілому;

– залучити до святкування Всесвітнього дня водних ресурсів уряди, міжнародні агентства, неурядові організації і приватний сектор.

Прийняття Глобальних цілей збалансованого роз­витку України зумовлює низку важливих зобовʼязань щодо їх упровадження. Зокрема, Ціль 6, що має забез­печити доступність та збалансоване використання вод­них ресурсів і послуг у сфері санітарії для суспільства.

Саме збалансоване використання водних ресурсів до­поможе зберегти водні екосистеми і їх біорізноманіття, вжити заходів щодо боротьби зі зміною клімату, а також сприятиме поліпшенню виробництва продуктів харчу­вання й енергії, забезпеченню економічного зростання.